luni, 7 februarie 2011

BINECUVANTEAZA,DOMAMNE!

BINECUVANTEAZA,DOMAMNE!

miercuri, 10 noiembrie 2010 la 12:01
Binecuvinteaza, Doamne ziua aceasta de curand ivita si pe Parintele meu!
Da-i sanatate, putere de munca si rugaciune. Acopera-l cu roua darului Tau si il pazeste pe el de tot raul. Ingradeste-l cu Cuvantul Tau, intareste-l in lucrarea poruncilor Tale, scoate-l teafar si nevatamat din toata ispita si-i daruieste biruinta deplina asupra potrivnicului. Fii lui impreuna-calator pe drumul Crucii, Prieten intim si Mire nedezlipit inimii lui. Daruieste-i vreme de pocainta si-l mantuieste cu judecatile pe care Tu Insuti le stii. Iar cand va veni timpul de a trimite ingerul mortii, ca sa-l dezlege din cele de-aici, Tu Insuti pogoara-te bland si primeste in bratele Tale parintesti duhul lui.
Binecuvanteaza, Doamne, pe toti parintii duhovnicesti
Ajuta-i sa fie vrednici purtatori ai harului Tau si lucratori destoinici in via ce le-ai incredintat. Daruieste-le toate cele de trebuinta in viata aceasta si-i fa pe ei fii ai Invierii si mostenitori ai imparatiei Tale ceresti. Ce vor fi si gresind, ca niste oameni ce sunt, iarta-le lor, daruindu-le pocainta si spalandu-i in botezul lacrimilor pe care le vei fi daruind lor. Pentru dragostea Ta si pentru rugaciunile Parintelui meu, mantuieste, Doamne, pe toti parintii duhovnicesti!
Binecuvinteaza, Doamne, tot cinul preotesc si monahal si pe toti fratii si surorile mele intru Hristos! Pe toti cei ce s-au lepadat de sine-si in viata aceasta, ca, luandu-si crucea, sa Iti urmeze fara a se uita inapoi, intareste-i cu harul Tau, ingradeste-i cu puterea Ta, implinind, Bunule, toate cererile lor cele catre mantuire si viata vesnica.
Binecuvinteaza, Doamne, ziua aceasta de curand ivita si pe sotul meu!
Daruieste-i sanatate, putere de munca si intelepciunea de a impaca in inima sa cele de jos cu cele de Sus, spre mantuirea lui si spre slava Ta. Pazeste-l de toti vrajmasii vazuti si nevazuti si-l izbaveste din toata primejdia. Da-i spor in toate si il apropie astazi de Tine mai mult decat Ti-a fost el aproape in ziua de ieriBinecuvinteaza, Doamne, pe sotul meu si pe toti sotii si pe toate sotiile din lume! Daruieste-le pace in inimile lor si la casele lor, sporeste dragostea lor de Tine si intreolalta, picura in familiile lor o farama din armonia ce se gaseste in sanul Sfintei Treimi.
Binecuvinteaza, Doamne, ziua aceasta si pe parintii mei dupa trup!
Daruieste-le lor sanatate, lungime de zile, intelepciune si puterea de a-si duce batranetile pe picioarele lor, dupa voia Ta, stand treji in lucrarea poruncilor Tale, ca sa-i poti lua cu bucurie la Tine cand va veni vremea plecarii lor de aici.
Binecuvinteaza, Doamne, pe toti parintii din lume! Daruieste-le intelepciune din dumnezeiasca Ta intelepciune si rabdare cu copiii lor, din indelunga Ta rabdare cu noi si le daruieste lor dragoste de fii, din iubirea Ta pentru noi. Daruieste-le blandete fata de prunci, din nemasurata Ta blandete si discernamant, ca sa nu-si intarate spre deznadejde copiii atunci cand acestia vor fi gresind. Si le daruieste lor sa ajunga la batraneti frumoase, cinstiti fiind si iubiti de pruncii lor si sprijiniti de ei in nevoile si in neputinetele lor de atunci.
Binecuvinteaza, Doamne, ziua aceasta si pe copiii mei!
Trimite-le inger tare, pazitor, indreptator pasilor lor pe cararile mantuirii, spre slava Ta.
Binecuvinteaza, Doamne, pe toti copiii lumii! Tuturor, daruieste-le ascultare de parintii lor si de Tine si-i mantuieste pe toti cu judecatile Tale dumnezeiesti.
Binecuvinteaza, Doamne, ziua aceasta si pe surioara mea!
Cauta asupra ei cu blandete si cu milostivire si ajut-o sa-si poarte crucea, sprijinind umarul ei firav cu umarul Tau dumnezeiesc. Trimite-i mangaierea Ta in necazurile vietii acesteia si insoteste-o pe Cale pana-n sfarsit. Si-i randuieste, Doamne, un colt de Rai, langa inima Ta!...
Binecuvinteaza, Doamne, pe toti fratii si surorile ce se afla in lume si si pe toti fratii si surorile mele intru Hristos! Sporeste-ne dragostea intreolalta si iubirea de Tine; ajuta-ne noua sa fim toti una in Tine si Tu in noi, si noi intru Tine, precum ai cerut Tatalui cand Te-ai rugat pentru noi.
Binecuvinteaza, Doamne, ziua aceasta si pe toti cei care ma vrajmasesc! Iarta-le orice greseala vor fi savarsit ei cazand din porunca iubirii; iarta-i si nu-i osandi. Lumineaza-i cu dragostea Ta si nu ii lasa sa piara din cauza mea. Iarta-ma si pe mine, de i-am poticnit spre manie cu rautatea mea. Potoleste, Doamne, toata rautatea si toata mania din lume si vindeca toata vrajmasia din ea. Fa mila inca si cu toti cei cazuti din poruncile Tale, ridica-i din caderile lor si le da indreptare pe calea mantuirii. Pe toti cei rataciti, intoarce-i la dreapta credinta. Pe dusmanii Bisericii Tale, lumineaza-i cu lumina Adevarului Tau si-i izbaveste de toata reaua inselare, rusinand astfel pe diavolul care uraste de moarte pe om.
Intareste, Doamne, Biserica Ta luptatoare! Vindeca trupul ei dezbinat, cu dragostea Ta. Curateste-o de toate eresurile semanate de draci, tamaduieste madularele ei bolnave ori neputincioase si-i daruieste biruinta deplina asupra potrivnicului, ca Tu ai zis, Doamne, ca nici portile iadului nu o vor birui.
Binecuvinteaza-ma, Doamne, si pe mine, nevrednica roaba Ta, care cu nenumarate greseli Te-am mahnit si cu multe dureri Te-am impovarat. Iarta-ma pentru tot ce-am lucrat rau, rupta de Tine si departe de dragostea Ta. Lumineaza-ma cu poruncile Tale si ajuta-mi sa fac voia Ta. Unde slabiciunea firii mele se impotriveste poruncilor Tale, nu Iti intoarce fata Ta de la mine, ci apleaca-Te cu blandete asupra taranii mele bolnave si-o vindeca de toata rautatea, ajutandu-mi sa vreau sa fac voia Ta. Curateste-ma de tot noroiul si inalbeste-mi vesmantul cum nu poate inalbi asa niciun inalbitor pe pamant. Pazeste-ma, Doamne, ca pe lumina ochilor si nu ma lasa sa cad prada mai mult vrajmasului, ca Tu Singur imi stii rautatea si neputinta, dar si dragostea mea de Tine numai Tu o cunosti. Nu ma parasi, Doamne, chiar daca eu adeseori Te mahnesc. Ajuta-mi sa stau treaza in poruncile Tale. Da-mi cuget bun, da-mi discernamant si-mi daruieste sa-mi vad geselile mele si sa nu osandesc pe fratele meu. Daruieste-mi dragostea Ta si smerenia Ta, si tot jugul Tau cel bun si usor si ajuta-mi sa-l port cu bucurie asupra mea. Ajuta-mi sa-mi duc crucea bolii cu care m-ai binecuvantat. Pe toti bolnavii din lume, ajuta-i sa nu carteasca in neputintele lor, ci sa faca rabdare, sa vada, si sa priceapa dragostea Ta, cu care, prin boala, cauti cu mila asupra poporului Tau, ca sa-l scoti de sub asuprirea vrajmasului si sa-l faci partas dumnezeirii Tale.
Binecuvinteaza, Doamne, ziua aceasta si toata zidirea Ta! Cauta cu milostivire spre toata faptura cuvantatoare si necuvantatoare si indrepteaz-o pe cale mantuirii, spre slava Ta. Ca binecuvantat esti, Doamne, in vecii vecilor. Amin

2 comentarii: